PODATKI O PODJETJU

Splošni pogoji spletne trgovine busybee.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletno trgovino upravlja:
BusyBee, Barbara Završnik, s.p.
Gorenjska cesta 31a
4240 Radovljica
Slovenia
Davčna številka: 46291512
Matična številka: 7160755000
E-poštni naslov: info@busybee.si

Svetujemo Vam, da si pravilnik o poslovanju/pogoje poslovanja natančno preberete, saj se kot uporabnik z njimi morate strinjati. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, Vas pozivamo, da spletne strani ne uporabljate.

Z oddajo naročila smatramo, da se s pogoji strinjate. Podjetje BusyBee, Barbara Završnik, s.p. (v nadaljevanju upravljalec) si pridržuje pravico za spremembe in dopolnitve splošnih pogojev poslovanja brez vnaprejšnjega obvestila kupcem.

 

CENE

Vse cene so navedene v valuti euro (€) in ne vsebujejo DDV. Upravljavec cene lahko poljubno spreminja, spremembe začnejo veljati takoj po objavi. Kupoprodajna pogodba med kupcem in upravljalcem je sklenjena takoj po oddaji naročila (tako kupec in prodajalec prejmete e-poštno obvestilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za obe stranki pogodbe.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina busybee.si omogoča plačilo preko bančnega nakazila ali plačilo po povzetju.

 

POSTOPEK NAROČILA

Naročilo se izvede na spletni strani busybee.si. Po izbiri izdelka je le ta oddan v košarico. Do košarice je možno dostopati preko gumba ”KOŠARICA” v zgornjem meniju, ali preko gumba ”prikaži košarico”, kateri se pojavi po kliku na ”dodaj v košarico”. Na strani ”košarica” kupec izbere še način dostave in nadaljuje preko klika na ”nadaljuj na blagajno”. Na strani zaključka nakupa kupec v polja vpiše še svoje podatke, preveri izdelke v košarici in se opredeli glede plačila (po predračunu/po povzetju). S klikom na ”zaključek nakupa” je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 

ROK PLAČILA (plačilo po predračunu)

V primeru plačilo preko bančnega nakazila oziroma plačila po predračunu, je rok za izvršitev le tega 3 delovne dni od prejema elektronskega sporočila na elektornski naslov kupca s podatki za plačilo. Dan oddaje naročila se šteje kot ničelni dan. V kolikor 4. delovni dan po sklenjeni kupoprodajni pogodbi plačilo ne bo vidno na bančnem računu upravljalca, bo artikel vrnjen v zalogo spletne trgovini in kupoprodajna pogodba ne bo več aktualna.

 

NEPREVZETO BLAGO

V kolikor kupec za način plačila izbere plačilo po povzetju, je ta dolžan v roku petih dni po prejetju obvestila o dostavi* prevzeti in plačati blago. V primeru, ko kupec ne prevzame paketa, ima upravljalec kupca pravico terjati in mu zaračunati nastale stroške za pošiljanje.

*Kupec po pripravi pošiljke s strani podjetja General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o. (v nadaljevanju GLS) prejme elektronsko poštno obvestilo o času dostave paketa. Paket je kupcu dostavljen naslednji delovni dan po prejemu tega obvestila. Ta dan se šteje kot prvi dan prevzema pošiljke.

 

VRAČILO BLAGA

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov lahko kupec neuporabljen in nepoškodovan izdelek vrne za celotno denarno vraćičp v roku 15 dni od dneva prejema blaga. V 15-ih dneh od prejema pošiljke kupec na elektronsko pošto info@busybee.si upravljalca obvesti o odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za to. Kupec je dolžan blago zaščititi in kriti stroške pošiljanja. Ko upravljalec blago prejme je dolžan v roku 30ih dni kupcu vrniti celoten znesek blaga na TRR račun. Gotovinsko vračilo ni možno.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano, neuporabljeno, v nespremenjeni količini in z originalnim računom. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu ali da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ni možen: če ni originalnega računa, če je blago poškodovano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino, odrgnine, umazanija). Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom, kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

 

DOBAVA BLAGA

Za dostavo skrbi dostavna služba GLS. Blago po oddanem naročilu oziroma evidentiranem plačilu (če gre za plačilo preko bančnega nakazila) prejmete v roku 10ih dni.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), pošiljanje e-novic in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

 

PIŠKOTKI

Spletna trgovina busybee.si na uporablja piškotkov.

 

Splošni pogoji o poslovanju veljajo od 9. decembra 2017 do preklica.